Totaal aantal pageviews

woensdag 22 november 2017

Murder on the Orient Express

Ziehier de cast van de film Murder on the Orient Express. Als je kijkt naar de kleding en de bijbehorende hoofden, weet je al een beetje in wat voor sfeer de film zich afspeelt.
Vooraan rechts zit naruurlijk Hercule Poirot, de beroemde Belgische detective.
Hij is naast Miss Marple,  de belangrijkste detective uit de  boeken van Agatha Christie.
Het is gek, ik heb Murder on the Orient Express gelezen en ik weet ook zeker dat ik de vorige film met dezelfde titel heb gezien.
En toch wist ik in het eerste deel van de film niet meer hoe het ook al weer zat.
Nou was ik ook even in slaap gevallen, (niet uit verveling, maar gewoon omdat ik bijna altijd in slaap val in de bioscoop), dus dat had er mee te maken.
Maar ook toen ik weer wist waar het om draaide, wist ik toch weer niet hoe het afliep.
Lekker makkelijk hoor:  een boek lezen, een film zien en dan gewoon na wat jaren opnieuw kunnen kijken.
Ik heb erg moeten wennen aan déze Poirot, maar het leek net of hij in de film groeide en halverwege was ik helemaal met hem verzoend.
En zie je die vrouw links boven? Ik heb steeds maar zitten bedenken waar ik haar van kende. Pas nu ik dit schrijf, schiet het me weer te binnen.
Deze dame hieronder, echt een DAME, nl Dame Judi Dench, krijgt een extra foto. Ze ziet er zo geweldig uit:

En verder kan ik natuurlijk niet al te veel vertellen over het verhaal van de film. Dat zou jammer zijn voor mensen die hem nog niet kennen. Maar een klein samenvattinkje kan best.
Hercule Poirot bevindt zich in de Orient Express en dan wordt er iemand vermoord. De trein ontspoort, niemand kan weg en dus zit de moordenaar in de trein. Poirot vindt natuurlijk uit wat er precies gebeurd is.
Dat is het en omdat ik het een leuke film vond, niet meer en niet minder, kan de trailer hier niet ontbreken.
Maar dat doet-ie wel, het lukt niet om hem te plaatsen. Jammer.

Ps: Oh wat zou ik graag in die Orient Express rijden. Ik geloof dat het nog steeds kan, maar ja... tussen droom en daad...
Ps 2: Als je de film gaat zien, moet je bij het slot nog even heel goed opletten. Daar gebeurt iets grappigs op het moment dat Poirot weg loopt. 


10 opmerkingen:

miekequilt zei

Ik vond Agatha Christie geweldig leuk. In een domme bui heb ik al haar boeken ( ik had al die lekker dikke boeken van haar) naar de kringloop gebracht. Daar heb ik zo'n spijt van. De film lijkt me leuk. En leuk dat ze weer een beetje aandacht krijgt.

izerina zei

Ik snap,dat je aan Poirot moest wennen. Zo anders ,als in al die film op tv

Happy Earl Grey zei

Deze film wil ik ook nog gaan zien, hoewel ik de oude film en het boek heb gelezen en bang ben voor deze vernieuwde versie wil ik hem zien. En aan het eind ga ik opletten hahaha
Hartelijke groet El

Onliemie zei

Dit heb ik ook ooit gelezen maar ik weet niks meer van het "plot". Voordeel van ouder worden : men vergeet (te) snel! :-)

Matroos Beek www.beekblog.com zei

Lijkt me mooi om te zien. De Oriënt Express spreekt ook geweldig tot mijn verbeelding.

Sjoerd zei

Ik heb het gelezen en de film gezien. Gewoon geweldig... Daar zou ik ook wel mee op pad willen.

Nietzomaarzooo zei

Heb deze film dit weekend gezien en vond het hele mooie beelden. Er zit ook een Nederlandse acteur in, Marwan Kenzari. Heb gelezen - naar aanleiding van die knipoog aan het eind - dat er een tweede film komt.


Vlimbouter zei

Ha, ik heb net hetzelfde voor. Ik heb het boek ooit gelezen, maar herinner me helemaal niet meer hoe de plot in elkaar stak. Ik zal de film moeten gaan zien.

Wieneke zei

Ik denk dat we die film vrijdag gaan zien. Leuk, zo'n remake met een absolute sterrencast. Het plot weet ik en ook de afloop, maar ik ben dan ook een diehard AC fan. Heb alle boeken van haar in het Engels. De meesten heb ik zeker twee keer maar sommige waaronder Murder on the Orient Express wel een keer of zes.
Ik zal aan het eind extra opletten.

Mevrouw Williams zei

Leuke film vond ik het, heb m vorige week gezien. Wilde ook gelijk deze reis maken,maar niet stilstaan op zulke hoogtes ;-)