Totaal aantal pageviews

zondag 29 oktober 2017

Haagse deuren


Al jaren fotografeer ik deuren. Geen idee waarom, ik doe het gewoon omdat mijn oog er op valt.
Ik denk ook niet 'Kom, laat ik vandaag eens even lekker deuren gaan fotograferen', of zo.
Ik zet ze op mijn pinterestpagina en af en toe kijk ik er eens naar. Ik probeer wel er voor te zorgen dat ze iets bijzonders hebben. Anders 'hoef' ik ze niet.

Na zo'n tweehonderd deuren, kan ik concluderen dat de mooiste deuren zich bevinden in Den Haag, Netherlands.
Het is niet te geloven hoeveel prachtige deuren ik zie, als we daar met Odin aan de wandel zijn. Deze hierboven bijvoorbeeld. Hij is niet scherp, maar je kunt toch zien hoe mooi.

De Haagse deuren in deze wijk zitten ook bijna allemaal heel mooi in de verf en in de lak.

En dan hebben sommige deuren bovendien hele mooie details, in de vorm van een klopper of een aparte bel of een mooie brievenbus. Of zoals hier een gehaakt kleedje.


En verder moet ik constateren dat er meer mensen zijn die iets met deuren hebben. Veel meer.
Ik zie ze op Pinterest.  Heel veel.
Ik zie ze bij Ferrara
En net vanmorgen lees ik een stukje bij Mieke over blauwe deuren.Dat is trouwens wel weer heel toevallig. Ik schreef dit blogje gisteren en Mieke dus misschien ook wel. Bijzonder!

12 opmerkingen:

miekequilt zei

Als we bij zwager en schoonzus in Den Haag zijn, verbaas ik me ook over de mooie deuren. Dus ik snap dat jij daar veel foto's gemaakt hebt. Bij ons in Almere zie je dat niet hoor.
Ik had mijn berichtje al eerder geschreven, maar vandaag laten plaatsen. Misschien hebben we behoefte aan een mooie deur met die vreselijke storm buiten?

Sjoerd zei

Ik let er eigenlijk niet zoveel op, nu schiet me in gedachten dat ik laatst een prachtige blauwe deur heb gezien, ik weet alleen niet meer waar

Happy Earl Grey zei

Waarom? Ja dat vraag ik mij ook weleens af, want ik heb ook die tik met deuren en met ramen. Sommige zijn ware kunstopbjecten, heel inspirerend. Ik heb zelfs een tijdje deuren in aquarel geschilderd. Niets is vreemd moet je maar denken en blijf ontdekken. Groet El

Mirjam zei

Ik snap het wel hoor, het zijn blikvangers van de huizen waar je langs loopt. Het valt mij ook op in een nieuwbouwwijk dat alle deuren hetzelfde zijn, dus als je dan van die mooie deuren hebt, dan zullen ze zeker opvallen. Ik maakte wel een keer tijdens een vakantie veel foto's van deuren, in Marokko. Daar waren wel heel bijzondere bij hoor. Leuk vind ik het, een verzameling in foto's.
Fijne zondag,
liefs,
Mirjam

Ageeth Mooij zei

Vooral de oude zijn mooi! Die hebben we in Lelystad niet. Toch heeft die van ons uit de jaren 70 ook wel cachet. Ik denk dat men er vroeger een boodschap mee af wilde geven, denk je ook niet?

Ferrara zei

Veel deuren zijn fotogeniek en met de raampjes en haakwerkjes kun je hele pagina's vullen. Dank voor het linken naar Op en Rond de Deur.

Het lieve leven... zei

Jaaaa...beetje trots ben ik dan wel natuurlijk ;) Je hebt gelijk...deuren, ramen met glas in lood, gevels...het is hier smullen in Den Haag. We zijn er gelukkig zuinig op en ook al zie ik het elke dag...t blijft genieten. Tsja...oh oh Den Haag hé..;);)

Pippa's Hus zei

Ik zal eens beter op deuren gaan letten! In Frankrijk vallen ze me trouwens wel altijd op! XX Esther

Mirjam Kakelbont zei

Weet je waar ze ook mooie deuren hebben? In Dordrecht! Met de mooiste kloppers en kransen erop. Deuren in Frankrijk zijn ook mooi, maar daar ben ik al lang niet meer geweest.
Pinterest vind ik zo fijn. Allemaal mooie plaatjes voor "de heb" bewaren. Waar een kind al niet blij mee is (-:
Inderdaad een foto van een mooie deur!
Lieve groet

Emie zei

Wat een goed idee om daar een Pinterestpagina van te maken. Naast een waslijnentic heb ik er ook één voor deuren (en ramen en balkonnetjes). Het prikkelt mijn nieuwsgierigheid want ik zou zo graag binnen willen kijken.

Neeltje zei

Wat leuk, al die verschillende deuren! Het maakt nieuwsgierig wat er achter leeft.

Villa Zeezicht zei

Oh wat leuk! Zelf ben ik dol op Franse, verweerde deuren en ramen. Ladingen vol fotografeer ik er van. Als ik weer eens in Den Haag ben zal ik er op letten!