Totaal aantal pageviews

zondag 15 juli 2012

Gember

Laatst maakte ik iets met een recept waar verse gember in moest. Nou heb ik de neiging om bijzondere ingredienten uit zo'n recept te laten vervallen. Ja, je hebt soms de raarste dingen nodig, die je daarna nooit meer gebruikt en uiteindelijk weg doet. Maar ... ik hou van gember. Van gemberkoek en van gemberkoekjes, van gembergebakjes en gemberbolussen vooral. Dus deze verse gember kocht ik wel en we hadden een heerlijk gerecht. Er was nogal veel gember over dus ik ging op zoek naar wat ik er allemaal mee kon en ook wilde ik wel eens weten of gember gezond is.
Nou mensen ik kan jullie vertellen dat jullie niet goed snik zijn als jullie geen gember gebruiken. Het is ongeveer het gezondste wat je maar kunt hebben.
•Gember zorgt voor een snellere verbranding van calorieën.
•Gember heeft een bloeddruk verlagende werking als gevolg van het bevorderen van de bloedcirculatie.
•Gember bevat extreme eiwitverterende enzymen.
•Gember is een goede bron van verschillende mineralen en vitaminen zoals: Vitamine B6, magnesium kalium en koper.
•Gember zorgt voor “rust” in de maag en darmen
•Gember bevordert de stoelgang.
•Gember kan dienen als antioxidant.
•Gember heeft een verdovende werking (tegen spierpijn)
•Gember helpt goed tegen griep, stress perioden, verkoudheid en werkt slijmoplossend.

En dat is nog lang niet alles. Dus ik ga aan de gemberthee. Dat is heel makkelijk. Je gebruikt 5 cm gember, geraspt of gewoon zo, en overgiet dat met een liter kokend water. Tien minuten laten trekken en dan serveren. Eventueel met honing of met een beetje citroenrasp.
(En dat ik in London een hele rol gemberkoekjes in m'n eentje heb opgegeten, was dus volledig verantwoord! Toch ben ik blij dat díe koekjes hier niet te krijgen zijn.)

1 opmerking:

bart zei

chocolademelk verwarmen met gesneden gember erin, en dan zonder de stukjes gember drinken. Das ook heel lekker!