Totaal aantal pageviews

woensdag 28 december 2011

Site

'Ha Bettie,
Zoals je weet kijk ik elke dag een paar keer op je site, omdat ik jouw stukjes zo leuk vind. Ik heb de link in mijn favorieten staan en die klik ik dan aan. Nu komt het 9 van de 10 keer voor dat eerst de site gewoon opent zoals zou moeten, maar dat de site dan daarna nog 15 keer wordt geopend (dus 15 nieuwe schermpjes). Echt heel irritant! Heb jij dit ook of heb je hier meer berichten over gehad?'


Dit is een berichtje dat ik gisteren kreeg van Agnes. Zijn er meer mensen die hier last van hebben? Of weet iemand een oplossing?

9 opmerkingen:

Jolande zei

Ik heb er geen last van en heb er ook bij andere sites nog nooit last van gehad.
Een oplossing heb ik er dus niet voor, maar misschien is het een idee voor Agnes om een reader te nemen, dan kan ze daar precies in zien als je een berichtje maakt en hoeft ze niet tig keer op een dag je site te openen.

Griemmank zei

Nee, dat heb ik niet als ik hier kom, al kan ik wel eens moeizaam het reactievak openkrijgen. Maar waarom heeft Agnes dan geen reader?

Bertiebo zei

Dank, dames. Ja Agnes, neem een reader.xxx

Marga zei

uh....neem een reader? hoe dan?

Agnes zei

Ik heb nog nooit van een reader gehoord of klink ik dan als een ontzettende digibeet? ;) Vertel me hoe ik dat moet doen en ik ben een blij mens.

Jolande zei

Als je naar Google gaat en daar reader intypt kun je een demo bekijken.
Je moet een google account aanmaken en dan wijst het zich eigenlijk vanzelf (zelfs mij is het gelukt :-) )
Ik heb mijn reader altijd open staan en als iemand dan zijn blog update krijg je daar een berichtje van en kun je het meestal helemaal in je reader lezen (punt sites helaas niet).
Als je het eenmaal een beetje door hebt scheelt het enorm veel tijd, want je hoeft niet steeds op blogs te gaan kijken of er iets nieuws opstaat.

Agnes zei

Ah dat klinkt super handig! Ik zal het eens even uitvogelen.

Bertiebo zei

Ik kan er nog aan toevoegen dat Jolande mij indertijd ook "aan de Reader heeft gebracht" en dat ik daar nog steeds heel blij om ben. Zet hem op, Agnes!

Nanos zei

De Google-reader is ideaal en werkt handiger dan eerdere readers die ik had.
Voordeel is niet alleen dat je niets mist van wat je had willen zien, voordeel is ook dat je nooit 'voor niets' allerlei sites bezoekt waar niets is gebeurd sinds je vorige bezoek.

Als je op het pijltje aan het eind van de regel waarin de feed vermeld staat klikt, kom je op de site met het gemelde stukje. Als je wilt reageren, kan dat niet binnen de reader.
Er is nog een reden om op de site zelf te lezen. Voor mensen die graag willen weten hoeveel mensen hun stukjes zien, is het leuker als je naar hun site gaat. Via de reader tel je waarschijnlijk niet mee.