Totaal aantal pageviews

donderdag 22 december 2011

Muizenhuis van Karina Schaapman

Zooooooo leuk!! Dit is het Muizenhuis van Karina Schaapman. Het staat sinds kort in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. (OBA, die grote, vlakbij het station) en is daar gratis te bewonderen. En even terzijde: die bibliotheek is sowieso een bezoekje waard, al was het alleen voor het uitzicht op de bovenste verdieping.
Maar goed, dat Muizenhuis dus. Het is vind ik iets fantastisch. Karina Schaapman, maakte het als een soort therapie na een burn-out en heeft er drie jaar aan gewerkt. Ze maakte er ook verhalen bij over de muizen Sam en Julia en die verhalen staan weer in een boek. Echtgenoot maakte heel wat foto's, maar die zijn jammer genoeg niet erg scherp. Deze vier foto's zijn nog de beste, nou ja, ze geven in ieder geval een beeld. Zoveel werk, zoveel details, echt schitterend. Geborduurde kussenslopen, echte schilderijtjes, ergens op de grond een piepklein Gouden boekje, meteen herkenbaar als Gouden boekje. Ik hoop alleen dat ze er nog een soort ladder bij maken, want ik kon de bovenste kamers niet echt goed zien.
Gelijk met ons stonden twee middelbare truttebellen te kijken en constateerden luid en duidelijk dat het tegenviel, dat het statisch was en dat moderne kinderen er niets aan zouden vinden. Dat terwijl wij ademloos van bewondering stonden te staren. Ha, maar er waren gelukkig kinderen die -ook luid en duidelijk- lieten merken het geweldig te vinden. Ze bleven kijken en ontdekten steeds weer iets nieuws.
Een interessante vrouw ook, die Karina Schaapman. Zij begon ooit een rechtzaak tegen de gemeente Amsterdam omdat haar vier kinderen een leerachterstand hadden opgelopen. Ze won!
Meer zien? Klik maar: hier en hier.

4 opmerkingen:

Jolande zei

Ik ben wel een beetje jaloers op je dat je het in het echt hebt gezien.
In de 'poppenhuiswereld' hoor je er steeds over. Een paar weken geleden heb ik het boek gekocht, ben er alleen nog niet aan toegekomen om het te bekijken.

Griemmank zei

Er zijn slechtere manieren om met een burn out om te gaan. Prachtig!

vivianne postcross zei

mijn vriendin kocht pas het boek van het muizenhuis voor haar nichtje.. erg leuk.

Karina Schaapman zei

http://www.oba.nl/index.cfm/t/Het_Muizenhuis/vid/F1534484-A197-2DC7-46073C68C1EFDD82

voor meer achtergrond info ;-))