Totaal aantal pageviews

maandag 28 november 2011

Nova Zembla

Dat ik naar de film Nova Zembla wilde, komt door deze oude schoolplaat. Ik denk dat ik vroeger een goede meester of juf heb gehad die over de overwintering op Nova Zembla vertelde. En hoewel ik me van de lagere school- wat betreft geschiedenis- voornamelijk het leren van jaartallen herinner, is er toch blijkbaar meer geweest.

Zelf heb ik als juf heel vaak over dit onderwerp verteld. Soms gebruikte ik de plaat erbij, hoewel dat natuurlijk erg antiek was. Maar de kinderen hingen aan m'n lippen al zeg ik het zelf. Enfin, de film dus. Ik vond het een goede film. Niet top, maar zeer onderhoudend. Goed gespeeld, ook door Doutzen Kroes. Zij werd alleen toegevoegd als publiekstrekker werd gezegd. Maar ik vond haar behalve mooi ook goed. En Jan Decleir als dominee Plancius vond ik prachtig. Verder ben ik er achter gekomen dat 3D voor mij eigenlijk niet zo hoeft. Ik kan niet uitleggen waarom. Maar dit was de tweede 3D film die ik zag en het voegt voor mij niet heel veel toe.

2 opmerkingen:

Nanos zei

Sommige mensen worden misselijk van 3D, een goede reden om er niet naar toe te gaan.
Die schoolplaat, en nog andere, heb ik ook wel gebruikt. En natuurlijk ken ik ze van vroeger, veel meer aanschouwend spul was er niet.

Griemmank zei

Ik ga wel kijken binnenkort, maar de recensies zijn bar slecht.