Totaal aantal pageviews

vrijdag 28 oktober 2011

Bureaucratie

Gisteren en vandaag ging ik invallen op 'mijn' school. De school waar ik de laatste 20 jaar in dienst was. Dat invallen is betaald werk. Helaas kunnen ze pas tot betaling over gaan nadat ik een verklaring van goed gedrag heb ingeleverd!! Zo'n verklaring was er al die jaren, want bij mijn aanstelling moest ik hem natuurlijk ook inleveren. En nu ben ik drie weken weg en moet er een nieuwe verklaring komen. Geschatte kosten: 30 euro. Ik had natuurlijk in die tijd van alles uit kunnen vreten, ik had in Madrid iemand kunnen wurgen, ik had echt van alles kunnen doen waardoor ik die verklaring niet meer kan krijgen, dat is waar. Maar ja mijn collegae hadden dat ook gekund in bovengenoemde periode. Ze waren in de herfstvakantie ook verspreid over de wereld en over de weekends zal ik ik het maar niet hebben. Wat een onzin!!! Wat kan ik me daar toch over opwinden!!!!!

4 opmerkingen:

Nanos zei

En dan ben je voor die twee dagen geen ambtenaar. Vroeger betekende dat vaak dat je die twee dagen verplicht verzekerd was. Dan was je dus vaak dubbel verzekerd. Voor het dubbele deel kon je dan premie terugvragen. Ik kan je verzekeren dat dat zo'n gedoe was met formulieren dat dat vaak maar achterwege werd gelaten.
Zo kon het gebeuren dat je twee jaar meer ervaring had, dan je volgens het ABP werkte. Als je maar vaak en lang genoeg inviel, maar net niet lang genoeg voor een tijdelijke aanstelling waarbij je ambtenaar was.
En dan mocht je invallen op een school waar je helemaal niets wist te vinden en na een half uur naar de gymzaal kon gaan met een groep kinderen waar je amper namen van kende om gym te geven in een zaal waarvan je niet eens wist waar die zaal was, laat staan dat je wist wat er aan materiaal was, hoe de normale gang van zaken was met de kleedkamers, wat je wel en wat je niet aan welke kinderen kon overlaten, enzenz. Zwaar werk was dat soms, en soms ook niet.

Marga zei

Kijk, daar stijgt mijn bloeddruk ook ontzettend van! Enige jaren geleden mocht ik van JW niet zeggen dat NL een bananenrepubliek was, helaas mag ik dat nu wel! O.a. door dit soort gedoe.

Jet zei

Kan me voorstellen dat je je daar kwaad over maakt,wat ook een lariekoek zeg!

Unknown zei

Niet te geloven! Ik val soms in bij mijn meisjes op school en moest daar ook een verklaring inleveren. Ik heb gezegd dat ik dat alleen zou doen als zij 'm betaalden, en.... dat deden ze. En dat vind ik dan weer goed gedrag van hun kant!